Zápletka už v nominaci
Několik reprezentantů mělo už národní dres jistý díky výsledkům na loňském Mistrovství světa ve francouzském Pau. Vedle Terezy Fišerové v zánovní dámské kategorii C1 hlavně kajakáři Ondřej Tunka (mistr světa) a Vítek Přindiš (vicemistr světa). Ale tato kategorie K1 je u nás tradičně velmi nabitá, přitom zbývalo zabojovat už jen o jediné místo v reprezentačním týmu – více českých borců na ME 2018 a na MS 2018 za ČR závodit nemůže. Čekala se obrovská bitva mezi olympijskými medailisty Jiřím Prskavcem a Vavřincem Hradilkem. Nakonec soupeřil suverénní Prskavec spíše s kolegou Hilgertem, zatímco Hradilek si na závěr nominací spravil chuť titulem Mistra ČR. Jiří Prskavec, jehož je UNIQA generálním partnerem, odzávodil nominační podniky bez ztráty a právem se probojoval mezi elitu. V ostatních kategoriích se prosadili většinou favorité.

V Praze na ME uvidíme rovněž závod deblkanoistů (C2), jejichž disciplína bohužel díky vyřazení z programu OH už oslabuje. Dále se týmy postaví i na start závodu hlídek v kategoriích C1, K1 a C2.

Koho uvidíme na trati?
V Troji máte šanci opravdu zblízka potkat všechny aktuální hvězdy tohoto sportu nejen z ČR, ale také ze Slovenska, Německa, Francie, Slovinska a dalších zemí, kde je vodní slalom v kurzu. Z našich se těšte na výše jmenované Jiřího Prskavce, Terezu Fišerovou, dále třeba na Kateřinu Kudějovou, Vítězslava Gebase nebo Lukáše Rohana. Ze světových jmen jsou přihlášeni Boris Neveu (Francie), Joseph Clarke (Británie), Peter Kauzer (Slovinsko), Corina Künhleová (Rakousko), Ricarda Funková (Německo) nebo Elen Kaliská a Michal Martikán (Slovensko).

Jak se pojede
Podrobnější předběžný program závodů najdete zde.

O společnosti UNIQA a jejím sportovním marketingu
UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již 25 let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje mezi osmi nejsilnějších pojišťoven v ČR. UNIQA pojišťovna je součástí skupiny UNIQA Group, která je nyní aktivní na 18 evropských trzích a obsluhuje bezmála 10 milionů klientů.

Kromě jiných aktivit sportovního marketingu byla UNIQA od roku 2005 také generálním partnerem naší historicky nejúspěšnější kajakářky Štěpánky Hilgertové a jejího syna Luboše Hilgerta, který bude letos ČR reprezentovat v seriálu Světových pohárů. Od jara 2016 podporuje UNIQA jako generální partner Jiřího Prskavce, našeho aktuálně nejúspěšnějšího závodníka. Loni začala UNIQA pomáhat i slalomářům v juniorskému reprezentačnímu týmu, letos si přibrala také tým U23. Od roku 2006, kdy UNIQA poprvé podpořila Mistrovství světa ve vodním slalomu, participovala společnost nepřetržitě každoročně i na všech největších mezinárodních akcích v tomto sportovním odvětví v ČR. Vedle vodního slalomu je UNIQA pojišťovna rovněž generálním partnerem českého volejbalu.