Česky > O nás > Pro média > Charitativní akce Teribear: tým UNIQA znovu běhal s medvědem

Charitativní akce Teribear: tým UNIQA znovu běhal s medvědem

17.09.2019

Už počtvrté se v Praze uskutečnil charitativní běh Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem, kdy po deset dnů mohla veřejnost pohybem pomoci dětem a rodičům, kteří se potýkají s problémy nebo žijí v nevhodných podmínkách. A počtvrté s medvědem běhali také zaměstnanci centrály UNIQA pojišťovny a jejich rodinní příslušníci. Za každý zdolaný kilometr náš tým přispěl na letošní projekty podpory pod patronátem Nadace Terezy Maxové dětem. Celkově jsme vyběhali přes osmdesát tisíc korun a náš kolega Jan Čížek vyhrál už podruhé pořadí jednotlivců.

tiskova_zprava_uniqa_teribear

tiskova_zprava_uniqa_teribear_1

Tým UNIQA čítal několik desítek sportovců, mezi nimiž nebyli jen zaměstnanci, ale také jejich partneři a děti. Těch bylo letos ještě více než loni, včetně capartů předškolního věku. Běh Teribear se konal už počtvrté, letos v období od 5. do 14. září.

Nad všechny výrazně vyčníval náš pojistný matematik Jan Čížek, jenž si na tuto akci naplánoval dovolenou, a celou ji strávil na žižkovském 1500 m dlouhém okruhu. Dokázal urazit neuvěřitelných 816 kilometrů (loni 725 kilometrů), čímž se stal opět nejlepším jednotlivcem na trati, když „stříbrného“ běžce porazil o více než 40 kilometrů. Znamená to současně, že za každý den konání akce uběhl v průměru bezmála dva maratóny!

Družstvo UNIQA se celkově umístilo mezi týmy na 21. místě (meziročně se posunulo o 12 příček vpřed) a svým pohybem po trati získalo pro znevýhodněné rodiny a děti celkem 81.765 korun. Stejně jako v předchozích ročnících UNIQA přidá k výkonu zaměstnanců ještě svůj finanční dar určený rovněž na projekty podpory dětí a rodičů, kteří zatím neměli dost štěstí na spokojený život.

TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem je sportovně – charitativní akce určená všem, kdo chtějí pomoci znevýhodněným. Po deset dní non-stop lze pohybem udělat dobrý skutek, a to i opakovaně. Za každý kilometr, který urazí běžci a chodci na předem vytyčené trati na Vítkově, věnují partneři akce 30 Kč na vybraný příběh. Kilometry se načítají pomocí čipu a zaznamenávají na elektronické konto. Díky průběžné výsledkové listině na webu mají všichni přehled, jak pomohli. V letošním roce se díky pohybu vybralo 12,216 milionu korun (loni 9,6 milionu) na různé projekty zaměřené na ohrožené děti, mládež nebo rodiny v nouzi. Více na www.teribear.cz.

O společnosti UNIQA
UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již šestadvacet let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje v sedmičce nejsilnějších pojišťoven v ČR. UNIQA pojišťovna je součástí skupiny UNIQA Group, která je nyní aktivní na 18 evropských trzích a obsluhuje bezmála 10 milionů klientů