Česky > O nás > Pro média > Pojištění auta UNIQA nyní i pro klienty Volkswagen Financial Services

Pojištění auta UNIQA nyní i pro klienty Volkswagen Financial Services

24.02.2021

Od nynějška si mohou zákazníci, kteří si pro financování nákupu vozidla vyberou Volkswagen Financial Services, zvolit pojištění auta od UNIQA pojišťovny. UNIQA rozšířila řady třetích stran v portfoliu společnosti z rodiny Volkswagen. Partnerství zahrnuje kromě povinného ručení a havarijního pojištění i užitečné doplňkové produkty.

Pojistné produkty od UNIQA pojišťovny mohou využít jak klienti financující automobily pomocí úvěru, tak prostřednictvím operativního leasingu. Kromě povinného ručení a havarijního pojištění bude UNIQA klientům Volkswagen Financial Services poskytovat i pojištění zavazadel, úrazové pojištění osob ve voze (tzv. pojištění sedadel) nebo velmi žádané pojištění skel. Tato doplňková krytí v případě vzniku pojistné události mohou výrazně přispět k tomu, že přímý finanční dopad škodní události bude co nejmenší.

„Zahájení spolupráce s jedničkou ve financování osobních a užitkových vozidel si velmi vážíme a vnímáme ji jako další doklad naší profesionality a kvality v pojištění vozidel. Každoročně registrujeme desetitisíce nových klientů a těší nás, že nyní budeme moci přivítat i zákazníky nejsilnějšího hráče ve financování automobilů do 3,5 t. Jsme schopni jim nabídnout krytí na míru podle jejich představ. A náš servis v případě škody patří k nejrychlejším a nejjednodušším na trhu,“ říká Marek Bártek, člen představenstva UNIQA pojišťovny odpovědný za retailový obchod.

UNIQA nabídla na českém trhu havarijní pojištění jako jedna z prvních pojišťoven už v polovině devadesátých let, a povinné ručení přidala po demonopolizaci v roce 2000. Aktuálně figuruje v obou druzích mezi pojišťovnami na čtvrtém místě. Její cenotvorba je v obou druzích vysoce individuální a zohledňuje více než 20 parametrů vozidla i motoristy v zájmu co nejspravedlivější sazby pro každého.

„O pojistné produkty je mezi našimi zákazníky stále větší zájem. Kompletní pojištění mohou uzavřít přímo při koupi vozu a platba pojistného je pak součástí splátek za úvěr či operativní leasing. Chceme, aby naši klienti měli na výběr z toho nejlepšího, co český pojistný trh nabízí, a proto postupně rozšiřujeme okruh partnerských pojišťoven. Jsem proto rád, že nyní můžeme našim společným klientům nabízet autopojištění od významného hráče v této oblasti - od pojišťovny UNIQA,“ říká Vratislav Strašil, jednatel společnosti Volkswagen Financial Services.

Mimo produktů UNIQA nabízí Volkswagen Financial Services i další doplňková pojištění s několika dalšími partnerskými pojišťovnami a asistenčními společnostmi.