Tým UNIQA letos nesl na počest jméno naší kolegyně Lenky Novákové, která na jaře náhle zemřela. Čítal několik desítek sportovců, mezi nimiž nebyli jen zaměstnanci, ale také jejich partneři a děti. Za každý zdolaný kilometr náš tým přispěl na letošní projekty podpory pod patronátem Nadace Terezy Maxové dětem.

Celkově tým UNIQA urazil 9 332 kilometrů, čímž přispěl na užitečné projekty částkou 93 320 korun. Mezi 664 přihlášenými družstvy se UNIQA umístila na pěkné 12. příčce.

Nad všechny výrazně vyčníval opět náš pojistný matematik Jan Čížek, jenž si na tuto akci naplánoval dovolenou, a celou ji strávil v pohybu, kromě několika dnů, kdy ho nepustilo do běhu poraněné koleno. Dokázal urazit neuvěřitelných 1366 kilometrů, čímž se stal druhým nejlepším jednotlivcem mezi startujícími na trati (loni byl s porcí 816 kilometrů nejlepší). Znamená to, že za každý den konání akce uběhl v průměru bezmála 57 kilometrů!

V UNIQA Týmu Lenky Novákové bylo ovšem více silných běžců i chodců, z nichž mnozí přispěli do celkového součtu i několika stovkami kilometrů. I díky nim se meziročně posunula UNIQA o 9 příček výše.
Stejně jako v předchozích ročnících UNIQA přidá k výkonu zaměstnanců ještě svůj finanční dar určený rovněž na projekty podpory dětí a rodičů, kteří zatím neměli dost štěstí na spokojený život.

TERIBEAR aneb Prima den s medvědem je sportovně – charitativní akce určená všem, kdo chtějí pomoci znevýhodněným. Za každý kilometr, který v jejím rámci urazili běžci a chodci kdykoli po dobu od 10. září do 3. října, věnovali partneři akce 10 Kč na vybraný příběh. Kilometry se načítaly v aplikaci STRAVA propojené s dashboardem Teribear a zaznamenávaly se na elektronické konto. Díky průběžné výsledkové listině na webu měli v každém okamžiku všichni přehled, jak pomohli a jak jsou na tom pomyslní soupeři. V letošním roce se díky pohybu vybrala cílová částka 10 milionů korun na různé projekty zaměřené na ohrožené děti, mládež nebo rodiny v nouzi. Více na www.teribear.cz.

ikonka_uniqa_logo

O společnosti UNIQA
UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již 27 let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje aktuálně mezi šesti nejsilnějšími pojišťovnami v ČR. UNIQA pojišťovna je součástí skupiny UNIQA Insurance Group, která je aktivní na 18 evropských trzích a obsluhuje více než deset milionů klientů.