Česky > O nás > Pro média > Asistenční služby mohou pomáhat podnikatelům každý den

Asistenční služby mohou pomáhat podnikatelům každý den

03.07.2023

Pojištění dnes už neznamená zdaleka jen krytí pro případ velké nepříznivé události. Součástí pojistného řešení pro malé a střední firmy jsou dnes i asistenční služby, které lze uplatit kdykoli i v běžném podnikání. Kdykoli opravdu znamená 24 hodin denně.

Drobné karamboly patří k životu i práci. Prasklé vodovodní potrubí, závada na spotřebiči, IT problém nebo dokonce útok hackera, otazníky nad účetnictvím, anebo potřeba právnické konzultace. Se všemi potížemi tohoto druhu se lze obrátit na pojišťovnu, kde si dotyčný podnikatel nebo firma sjednali pojištění majetku a odpovědnosti. Součástí nabídky pojištění podnikatelů je dnes totiž užitečný asistenční servis.

Co všechno asistence k pojištění podnikatelů umí?

• Expresní technické zásahy řemeslníků při haváriích: instalatéři, elektrikáři, plynaři, zámečníci
  • Opravy vadných spotřebičů, například myček, lednic, mrazáků, kotlů apod., případně zdrojů tepla
  • Pomoc při živelní události, například sanace prostor
  • Deratizace a dezinfekce
  • Právní asistence pro firmy
  • Daňové poradenství pro firmy
  • Oblast IT: Kontrola zabezpečení systémů, obnova dat z poškozeného počítače, instalace techniky
  • Kyberasistence: odstranění škodlivého malware, software, spyware, blokace zneužitých dat, účtů
  • a mnoho dalšího

Pro koho je pomoc z asistence k pojištění podnikání určena?

Jde o široké spektrum malých a středních podnikatelů:

• Řemeslníci, opraváři, servisní pracovníci, stavební a montážní firmy
  • Hotely, restaurace, pohostinství
  • Služby jako je kadeřnictví, kosmetika, pedikúra
  • Maloobchod všeho druhu
  • SVJ a bytová družstva
  • a další

Cena asistenčních služeb

Stoprocentní servis – kvalitní služba a pomoc v krizové situaci spolu s výjezdem, materiálem a prací či konzultací profesionála nemůže být pro podnikatele úplně vždy zdarma. Přesto je cena nabízených asistencí opravdu neporovnatelná s klasickými havarijními či konzultačními službami bez vazby na pojištění. K tomu je třeba myslet na to, jak těžko dostupní jsou dnes zaneprázdnění řemeslníci a další odborníci. Například UNIQA ručí za kvalitu povolaného pomocníka z asistence a garantuje jeho co nejrychlejší příjezd. Navíc asistenční služby UNIQA lze využít opakovaně během roku a limity plnění, do nichž je služba pro pojištěného podnikatele či firmu zdarma, jsou jedny z nejvyšších na trhu. Více informací a kontakt pro zájemce: https://www.uniqa.cz/mali-stredni-podnikatele/

Asistence k pojištění podnikatelů a živnostníků by měla být vždy součástí vybrané škály pojistné ochrany.