Česky > O nás > Pro média > Koncern UNIQA investuje v Rakousku do pohodlnější elektromobility

Koncern UNIQA investuje v Rakousku do pohodlnější elektromobility

23.03.2022

Rakouská UNIQA navázala partnerství s místním automotoklubem ÖAMTC v oblasti elektromobility. Investuje do nabíjecích stanic po celé zemi; autoklub převezme administrativu a péči o novou infrastrukturu. Motoristé budou platit jednoduše přes aplikaci ÖAMTC.

Jedna z největších pojišťovacích skupin v regionu střední Evropy UNIQA a nejsilnější rakouský autoklub ÖAMTV se dohodly na kooperaci v oblasti elektromobility: na území celého Rakouska zřídí 60 veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily a obohatí tak dosavadní síť pro E-řidiče. Současně zjednoduší platby a zpřehlední transparentní ceny za dobíjení aut.

„Rozhodli jsme se v rámci naší společenské odpovědnosti podpořit síť veřejně dostupných dobíjecích stanic pro rakouskou populaci,“ sdělil Wolf Gerlach, člen představenstva koncernu UNIQA odpovědný za oblast operací. „Po boku s partnerem ÖAMTC můžeme pro uvědomělé řidiče šetřící životní prostředí zajistit férové a jasnější vyúčtování nákladů na elektromobily.“

Současně budou z projektu profitovat i zaměstnanci a klienti UNIQA. V jeho rámci totiž dojde i na vybudování dodatečného kontingentu nabíjecích míst v parkovací zóně vídeňské centrály UNIQA Tower. Půjde o jednu z největších garážových realizací v hlavním městě.

Zástupci autoklubu ÖAMTC potvrdili, že převezmou související administrativu a také průběžnou péči o nabíjecí stanice.

Aktuálně tvoří automobily čistě na elektrický pohon necelých 14 % nově registrovaných osobních vozidel v Rakousku. Ve srovnání EU je tak náš jižní soused nyní na třetím místě. ÖAMTC nabízí svým členům vlastní veřejně dostupnou infrastrukturu pro nabíjení aut. E-auta se dobíjí se speciální aplikací, případně s dobíjecí kartou, a to za transparentní sazbu závislou na výši odběru energie. ÖAMTC ePower App je k dispozici ke stažení zdarma pro systém iOS i Android. Obsahuje interaktivní kartu s přehledem všech dobíjecích stanic, které jsou na území Rakouska k dispozici buď od ÖAMTC, anebo od partnerských subjektů, a také přehled postupů nabíjení, aktuální náklady a faktury uživatele. Prostřednictvím QR kódu a přímé platby mohou nabídku využít i další občané, nejsou-li členy autoklubu.

UNIQA na cestě k uhlíkové neutralitě

Koncern UNIQA podporuje elektromobilitu už od samého počátku. Uvědomělé E-řidiče odměňuje za šetrný přístup k životnímu prostředí slevou 25 % z pojistného za povinné ručení. Vlastní firemní flotilu čítající na 150 vozidel v Rakousku hodlá UNIQA do roku 2026 převést plně na elektromobily. „UNIQA se plně přihlásila k cílům Pařížských klimatických dohod a chce být v Rakousku do roku 2040 klimaticky neutrální společností,“ připomněl René Knapp, člen představenstva pro udržitelnost, HR a značku koncernu UNIQA.